11 juli 2015

Hur jag sparade 1500 kr av misstag

Gårdagen började ganska dramatiskt för en helt vanlig fredag. I måndags beställde jag efter omständigt letande i nätbutiker, på Blocket och tre olika second handkedjor det enda köksbordet jag ville ha, och det skulle levereras mellan 10 och 12 igår. Klockan 11.45 ringde telefonen, kartong kånkades uppför alla tre trapporna och synades. 11.47 är paketet upprivet och jag kan bara konstatera att det inte alls var det bordet jag beställde. Eller alltså nästan, bara en helt annan färg, den ännu galnare randiga varianten med rostbrunt underrede istället för slitna färgrester och svart underrede.

Ringde killen som levererade två gånger i snabb följd - upptaget. Snabbt in på sidan jag beställde från - just det bordet finns inte längre, och det jag fått istället har de aldrig ens haft i sitt sortiment. In på tillverkarens sida (som just levererat fel vara) - där finns det inte heller längre.

Vid det här laget vet jag inte vad jag vill eller känner, men ringer ändå till kundservice. Där får jag stå i kö kanske två minuter innan en trevlig man ber om ursäkt och lovar en lösning när jag väl framfört mitt ärende. Vi kommer överens om att han ska ringa tillverkaren och se om det bord jag beställde finns att få tag på innan vi går vidare.

Under den följande kvarten granskar jag den grälla prylen jag fått hem lite närmare. Asså det är fett najs. Mycket finare än på bilderna, och absolut stir crazy enough för att jag ska älska det. Mitt enda problem vid det här laget är att det egentligen är tänkt för utomhusbruk och att det därmed är mellanrum mellan plankorna i bordsskivan, till skillnad från det bord jag beställt.

De vindsfyndade stolarna ska målas i en passande färg inom kort :)

Kan man ha ett köksbord utan solid bordsskiva? Jag kommer snabbt fram till att tärningskast kan bli svårt, att det inte går att baka på, och om man spiller nåt så får man det eventuellt i knät. Who cares? Bordsduk och köksbänkar tar hand om de första, och spiller man så får man leva med konsekvenserna.

Nästa smygande känsla kan bäst beskrivas som ett bubblande fnitter. Lite kan man verkligen göra såhär? Får man ha helt galna Pippimöbler som riktig människa? Vid det här laget har jag nog redan bestämt mig, även om jag inte visste det då.

Kundservicemannen ringer tillbaka inom tjugo minuter. Mitt bord finns inte, och modellen har ersatts med det jag fått hem. Tillverkaren har gjort ett misstag, och antingen kan han erbjuda mig rabatt på det bord jag fått hem, eller så får jag lämna tillbaka det och få alla pengar tillbaka.

Här svävar han lite runt "dryga tusenlappen", och för första gången i mitt liv tackar jag inte för det och lägger på. Här vet jag inte riktigt vad som hände, men om du kan ge mig 1500 så behåller jag det jag fått. Naae, alltså jag vet inte... mummel... måste prata med min kollega... i nästa sekund går han med på det med ytterligare en ursäkt och en kommentar av tacksamhet över att jag tog det hela med sådan ro.

1500 riksdaler tillbaka, och ett köksbord som jag aldrig hade vågat beställa. Ibland känns det som att universum försöker säga en något. Jag fnissar varje gång jag ser bordet och det är allt som räknas :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar