03 februari 2015

En släng av Complainypants-itis

Ibland är det jättesvårt att komma ihåg att sluta klaga, både att få tyst på den inre rösten och det man säger och/eller skriver. Det finns så mycket som är fel i världen, men inget blir ju bättre av att gnälla, det enda som hjälper är att göra något åt det. Dessutom smittar det som värsta luftburna viruset, folk runt omkring dig börjar också fokusera på det som inte är som det ska, och kollektivt blir vi en hoper energitjuvar som inte får något vettigt gjort. Nu får det vara nog! Bestäm om/vad du vill göra åt något och gör det. Släpp resten.

När det blir för mycket brukar jag läsa inlägget How Big is your Circle of Control? hos Mr. Money Mustache. Mental face punch och så är jag tillbaka på banan en stund i alla fall.

"If you catch yourself leaking out more than a tiny percentage of your personal power on things you cannot personally control, repair that leak. Then find a way to channel that awesomeness to somewhere it will make a difference instead. Watch the results, and write back to me only when you have realized how well it works."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar