13 september 2014

Är *banaaanerna* fiina..?

För er som fattar Electric Banana Band-referensen, grattis. För alla och envar kan vi ändå snacka lite mera mat. Enligt Livsmedelsverket slänger en svensk i genomsnitt 54 kg mat per år. Per person, alltså. Och år. Det är mer än en Doa var vi slänger i soporna eller häller i slasken varje år. Det är dags för Matsvinnskollen!

{ Testpaus, inte konstpaus }

Livsmedelsverket och jag är tydligen inte överens om hur man bäst förvarar bananer och nötter. Av egen erfarenhet tycker jag definitivt att bananer håller längre om de förvaras i kylskåp, även om jag oftast har dem framme. När jag har nötter hemma äts de alltid innan de blir dåliga så jag har aldrig behövt fundera över hur de bör förvaras...

Tacofrågan blev en favorit. Överblivna tacotillbehör blir den bästa frukostmackan någonsin, speciellt med någon form av dressing/röra på! Fattar inte varför man skulle slänga något bara för att det är "för lite" kvar - inte ens den bruna avokadoröran om man nu har någon sådan dagen efter. Mera tacomacka till folket! :)

Bruna bananer är inte heller farliga, äggen håller flera månader längre än det står på paketet och mjölk är inte odrickbar förrän den luktar OCH smakar äckligt (är den bara pyttelite sur går den dessutom fortfarande utmärkt att ha i te, kaffe och grytor). Jag skulle säga att det gäller all mat, utan undantag. Sen när litar vi mer på en datumstämpel än våra egna sinnen? Våra mor- och farföräldrar vänder sig kollektivt i sina gravar.

Imorgon blir det kål för hela slanten! För hur god ser inte Green Kitchen Stories' Autumn Kale Slaw ut? :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar