17 januari 2016

Veckans tomtesteg #58


  • Nedkrupen med feber i två dagar och bara sådär läste jag ut två hela böcker. How to Have a Beautiful Mind var intressant men inte speciellt välskriven, medan True Professionalism var helt fantastisk. Nu har jag börjat på Drive, och den boken alltså, den kan nog bli en klippa i vardagen framöver. Samtliga lånade på jobbet. Det är lite spännande att inse att jag ser allting som experiment nu för tiden, inklusive mina egna tankemönster och beteenden... lite mad scientist där ingenting är för out there för att testa, utan det enda som betyder något är resultaten ;) Det som funkar tar vi med oss, det som inte funkar dumpar vi!
  • Egentligen har det inte hänt speciellt mycket mer än att jag har sovit, läst och skrivit en massa - hela tio färdiga inlägg har jag knåpat ihop och helt plötsligt är det brist på dagar i förhållande till inlägg... trots allt ett ganska angenämt problem att ha ;)
  • Den första Bokashihinken har startats och vips är jag officiellt utan skräppåse! Det ska bli spännande att se om det kryper fram något som jag tidigare knölat ned i soporna utan att tänka på det, trots alla försök till medveten sortering. Vad som kommer hända med burken Burken har jag inte bestämt än, men förmodligen kommer jag slänga en soppåse om lite drygt fem månader och börja om med en "ny" burk för året.
  • Efter en rätt så *meh* vecka så blev det fart på kreativiteten i helgen! Jag hade naturligtvis ett antal grejer jag hade tänkt att göra, men om det är något jag har lärt mig så är det att passa på när jag kommer på något, annars blir det aldrig gjort. Lite som att låna för många böcker... det jag allra helst vill läsa idag är säkert inte prio ett om två veckor, för då har jag redan hittat något nytt ;) Fråga mig inte vad Japanese stab binding heter på svenska, men ett litet block blev det av en liten överbliven bit scrapbookingpapper, lite lintråd, och blandade papperslappar ur återvinningen. Kuvertdelar, randiga papper, Whitelines... man tager vad man haver!Egentligen är det ju helt fantastiskt vilket kul och enkelt projekt det blev bara sådär på söndagskvällen! Lintråd eller något annat bra så är ju alltihop komposterbart, eller så kan man ta isär det och återanvända pärmen och tråden när sidorna är slut. Inget lim heller. Man kan naturligtvis binda en mer hållbar bok med hård pärm om man vill, och det finns hur många olika mönster som helst att testa, eller så kan man hitta på sina egna. Jag testade koptisk bindning en gång, det blev bra men det här är mycket mindre tålamodsprövande absolut enklare.

Frågan är om jag någonsin behöver köpa ett limmat block igen... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar