07 december 2015

Stora fixarhelgen... erna!


Hmm, undrar vad som hände där? Ett tomt inlägg om gamla glasögon valde att liksom publicera sig självt... spännande. Kanske tyckte Blogger också att det varit lite väl tyst här ;) Faktum är att det har varit fullt upp, och att försöka släppa jobbet när man kommer hem är svårt efter livet som student, där hela livet snurrar kring inlärning (eller prokrastinering)... men träning ger färdighet!

Inte så att jag har jobbat över eller kollat jobbmejlen dygnet runt, men det snurrar gärna i huvudet dygnet runt ändå, och jag somnar fortfarande innan jag hinner halvvägs genom kvällsmeditationen. Sista rycket på exjobbsrapporten snurrar också, det stör mig att jag inte har lyckats få något gjort på den. Jag börjar tro att den enda lösningen är att ta semester någon gång i januari och bara få det ur vägen. Lättnaden kommer vara total när det är färdigt, och den känslan (och examen) är värd(a) kortare semester resten av året.

Att sluta skriva är det sämsta jag kan göra, när jag måste sätta ord på saker och ting så blir det genast uppenbart att den enda lösningen är att ta den där semestern och inte gå runt och vara frustrerad på mig själv för att jag inte har lyckats klämma in en timme eller två varje dag som planen var. Lika uppenbart blir det att jag inte har gett mig själv tid att vakna ordentligt på morgnarna, och att jag absolut inte borde vara vaken så här dags... imorgon är en ny dag med nya tag! Men först lite om helgens megatag :)

Kanskelådan under sängen har stått och mognat till sig i tre månader, och attans vad lätt det blev att rensa ytterligare när jag väl hade bestämt mig för att testa Sellpy! Ulljackan som jag brukade bo i har jag provat femtielva gånger och velat fram och tillbaka, men faktum är att den inte använts på över ett år. De dyra träningsskorna som aldrig riktigt passat. Kostymen som användes max fem gånger innan den blev för stor jag krympte ur den. Margretheskålarna med tillhörande verktyg som jag samlade på innan jag flyttade hemifrån. De där sista har tagit emot längst, till och med nu när totalt plastförbud råder i mitt kök. De är ju så fina och håller i en hel livstid och lite till!


Den retroaktiva shoppingångesten har slagit till både för min egen skull och andras (i de fall saken var en gåva), men som vanligt går det av bara farten när jag väl sätter igång. Säkert de senaste eh... tio helgerna har jag haft "töm vinden" på att-göra-listan men det har liksom inte blivit av. Ibland måste saker få ta sin lilla tid, även om man vet att det är gjort på en dag eller två när man väl sätter igång. Allting är packat och klart, inklusive högen som väntar på Sellpypåsen. Jag har till och med använt ett par byxor en sista gång och konstaterat att jag fortfarande inte tycker om dem.

Översta hyllorna i köksskåp och garderober är heta tips för potentiell rensning. Grejerna man lyckas spara på, även när flertalet hyllor gapar tomma! Jag klarade att ha nio teälskande vänner på middag utan latteglasen eller extra muggar, och det är minst tio år sedan jag tände mitt förra blockljus. Värmeljusstaken var gammelfarmors men jag har aldrig ens varit i närheten av att använda den.

Ibland krävs det lång tid och praktiska tester för att släppa saker. Faktum är att jag närmar mig netto-minus-3000-saker-strecket i år igen... det är helt stört, även om jag fortfarande räknar vartenda papper. Att rensa är verkligen som att skala en lök där lagren aldrig tar slut, och ju mer som försvinner desto mer uppenbart blir det också vad som faktiskt saknas, vad som bara är habegär, och vad som skulle göra livet enklare. Jag hittade en tavla uppe på vinden som en granne dumpat i ett övergivet förråd, den pryder nu en av mina tomma väggar. Grejerna folk bara överger, inklusive en babysitter i nyskick! Jag undrar vem de tycker ska ta hand om de saker de själva inte bär iväg med..?

De där glasögonen lämnades in hos Synsam idag och kommer förhoppningsvis hjälpa någon annan att se världen med nya ögon :)


2 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg! Jag tycker också att du ska ta dig en semestervecka i jan så du kan skriva klart exjobbet. Då kan du "frossa" i det nonstop och slipper avbryta pga jobb eller läggtider. Håller tummarna för att det ordnar sig! Ps. Fina bågar! Är det riktigt trä eller plastträ? Får mig att fundera på om det finns bågar som enbart är gjorda i trä (ja, förutom glasen då...).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Semester är nu ordnad :) Log lite åt "läggtider" men det stämmer verkligen, de är heliga!

   Det är plast, men jag hoppas verkligen att det finns träbågar, det skulle jag vilja ha i så fall!

   Radera