16 augusti 2015

Två månaders skräp


Det var dags nu. Skräpburken*. Ny lägenhet, ny ordning! Mest kvitton än så länge, fler än vanligt eftersom inköpen varit fler än vanligt. Jag är fortfarande kluven i frågan elda upp/återvinn kvitton... ingen aning om vilket som är minst värst, så att säga. Så här ligger de nu, tillsammans med klisterlappar från diverse frukt och grönt, tre olika batterier, lite tejp, plastat papper från självhäftande frimärken och klädrulle, samt någon enstaka polyestersnörstump.

Såhär i efterhand kan man ju tycka vad man vill om att överhuvudtaget sätta papperstejp på burken för att hålla ordning på datumet... hm. Bättre än plasttejp men egentligen onödigt.


*Jag har ingen kompost, men räknar ändå inte komposterbart avfall (ca 4 liter/vecka) som "riktigt" skräp eftersom det i princip är helt okej ur miljösynpunkt. Hanteringen kan jag dock inte göra något åt just nu - som det mesta hushållsavfallet i Stockholm går det tyvärr till förbränning. Vad händer egentligen vid förbränning av 100% ekologiska matrester och enstaka bomullstrådar? Någon som vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar