Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig har ätit riktig kyckling. Det närmaste jag har kommit är den varma, grillade kycklingen i sin flottiga papperspåse, och den innehåller tydligen också alla möjliga tillsatser som jag inte räknar som födoämnen. Jag vet således inte hur kyckling smakar. Förmodligen mer än de vatteninsprutade frysta klumpar som vi köper i parti och minut i stora plastsäckar. Kycklingar som lever sina 30 dagar i en artificiellt belyst hall med tusentals kompisar. Nej det stinker inte, nej det är inte skitigt, och nej de pickar inte ihjäl varandra (allt för ofta), men inte tusan är det naturligt. Etiskt vidrigt är det fortfarande.
Är det dagsljus jag ser inne i värmen hos småttingarna?! ;)
Lite smått chockskadad när jag fick reda på att det bara finns en enda gård i Sverige som föder upp och säljer ekologisk, KRAV-märkt kyckling. En?! Med all kyckling vi äter i det här landet och det så kallade växande miljöintresset..? Fy satan. Det positiva med det hela är förstås att denna enda lilla skånska kyckling från Bosarp finns centralt både på ICA, Coop och Axfood. Coop säljer den som en del av märket Änglamark, din lokala ICA-butik kan beställa hem om du frågar efter den (kan hända finns den redan i större butiker?). Tänker mig att liknande gäller för Axfood, dvs. Willys och Hemköp?
Den som tycker att ekologisk mat är för dyr är välkommen att syna min matbudget på 800 kr/mån i sömmarna (centrala Stockholm) :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar