24 december 2015

Paketinslagning


I år kör vi som ni vet bara med önskade julklappar, och det här är andra (eller tredje?) året i rad jag slår in allihopa utan tejp. Förvånansvärt enkelt med lite träning även om man inte är bläckfisk! ;)

Ja det är plastsnöre... sista rullen som någonsin kommer sätta sin fot i mitt hem! Delar av fyra rullar presentpapper har jag också - två med jultema och två för övriga året. Jag längtar tills de tar slut, men försöker att inte använda överdrivet mycket bara för att uppnå det målet... det är svårt ibland! När de äntligen tar slut om sådär fem år har förhoppningsvis resten av familjen hunnit vänja sig vid brist på julklappar eller åtminstone oinslagna sådana.

Ingen har påstått att Zero Waste uppnås i en handvändning, så här ligger jag inne för hårdträning i tålamod! ;)

GOD JUL!

2 kommentarer:

 1. Att slå in paket utan tejp låter ju toppen, du har möjligtvis ingen tutorial på hur det görs?

  Jag har gett bort alla plastsnören och majoriteten av min samling presentpapper. Jag har fyra rullar kvar nu; natur, vitt, rött och brunt. När det bruna tar slut blir det svart. Jag tar hjälp av Pinterest för att komma på inslagningsidéer som är vackra och hållbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte, jag gör likadant som jag alltid har gjort förutom att jag nu har lärt mig att snöra och hålla papperet på plats samtidigt.

   Jag kommer förmodligen byta till snöre av papper eller lin när det plastiga tar slut eftersom det lär hända innan papperet tar slut. Men efter det funderar jag på att slå in i tyg - sy små "lapptäcken" att använda och återanvända. Det finns massor av fina sätt att knyta sådana på, även om jag inte kommer ihåg vad det heter just nu :)

   Radera