20 april 2014

Veckans tomtesteg #6

Rent miljömässigt har veckan som gått varit en total katastrof. Två flygresor, vatten i plastflaskor från annat land, godis/grönsaker/frukt i engångsförpackningar... för att inte tala om kaffe i pappersmuggar, men underbar semester och London och Oxford visade sig från sina allra bästa soliga (!) sidor ända fram till sista sprinten ut till flyget då det spöregnade.
  • Var bortrest i nio hela dagar och kom hem med en klänning till sommarens bröllopsbevistande, en burk te och en burk kaffe (mest köpta för de fina återanvändbara metallburkarna). Win på shoppingfronten!
  • London äger på tillgänglig återvinning jämfört med alla delar av Sverige jag sett. De flesta soptunnor har en återvinningsdel där man kan lägga allt som är återvinningsbart. Framgår ej om de används, men de finns.
  • Pret a Manger - som snabbmat borde vara (nästan). Själva maten alltså, inte förpackningarna ;)
  • Bästa resan någonsin. End of story.
Varför köper folk dyr och äcklig mat på planet när resan är knappt 1.5 timmar lång? Makes no sense. Åh, och jag har hittat shoppinghelvetet på jorden - Primark (jag som numera tycker H&M är obehagligt - lol på den).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar