I min värld är vegetariskt = köttfritt, så ägg, yoghurt, mjölk, smör och grädde står fortfarande på menyn (och säkert några andra grejer jag inte tänkt på rent veganmässigt). Rätta mig om jag har fel, själv är jag bara fortfarande positivt överraskad att linser innehåller mer protein än kyckling och att Saltå fruktmüsli inte kostade mer i min lilla ICA-butik.
Bland annat kommer det bli linsfärs med spaghetti och bananpannkaka alt. amerikanska pannkakor, så får vi se hur det går. Frukost lär bli mest kaffe, yoghurt och müsli (även förvånad över hur snabbt det gick att vänja mig vid svart kaffe (från mjölk och socker)). Nu när cykeln är fixad borde jag åka till ytterligare en mataffär som har ännu mer ekologiskt och ägg från hönor som får gå ute och käka mask.
Inspirationen till veckan kommer från Det gröna skafferiet,
varifrån även bilden ovan är stulen
Som en liten sidenote kan tilläggas att jag aldrig vill hamna i samma situation som morfar gjorde när han inte längre fick äta rött kött, för där försvann liksom alla favoriträtterna på en gång. Utöka repertoaren, lär mig laga fler grejer, testa nya saker, det är kul att laga mat! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar